Megvan az új elektromos Škoda premierjének időpontja

Szeptember 1-jén bemutatkozik a Škoda következő tisztán elektromos modellje, az ENYAQ iV, mely a márka legelső villanyautója lesz a Volkswagen által fejlesztett rugalmasan alakítható MEB padlólemezen. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Citigo e iV-vel ellentétben az új elektromos SUV már nem egy meglévő hagyományos meghajtású jármű átdolgozásából születik, hanem a tervezés első pillanatától kezdve a villanyhajtás előnyeinek maximális kihasználására törekszik. A prezentáció digitális formában történik élő közvetítéssel Prágából, hogy ezt mely csatornákon lehet majd követni, arról később árul el részleteket a cseh autógyártó. A premier időpontjának bejelentésével a Škoda egy sziluettet is közzétett a villanyautóról, amin egy hosszan elnyújtott tetővonal látszódik rövid első résszel – ez a gyártó szerint egy dinamikus megjelenést kölcsönöz a járműnek, miközben a KODIAQ-hoz hasonló tágas beltérrel rendelkezik.

Az ENYAQ iV-hez hátsó-, és összkerék-meghajtást is választhatnak a vásárlók, továbbá három akkuméret, és öt teljesítményszint gondoskodik arról, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb típust. Az eddig megismert részletek a korábbi cikkünkben olvashatók:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.