HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Itt a nyitható tetős plug-in hibrid Ferrari

Tisztán elektromos Ferrarit ugyan még néhány évig nem fogunk látni az utakon, de tavaly május óta már az olasz sportautó-márka vásárlói is megtapasztalhatják, milyen érzés a V8 lármája nélkül autózni, és ha utána még fel is töltik a SF90 Stradale akkumulátorát, akkor arra is rádöbbenhetnek, hogy mennyire nem nagy ördöngösség rádugni egy autót a hálózatra. Elektromos képességeit tekintve semmi kiemelkedő sincs a gyártó első plug-in hibridjében, de sokat segíthet eloszlatni az ügyfelek tévhiteit az elektromobilitásról.

A maranellói cég most bemutatta legújabb modelljét, mely plug-in hibrid hajtásláncával elvette hagyományos testvérétől, a 812 GTS-től a világ legerősebb lenyitható tetejű, szériagyártott autója címet. Az SF90 Spider egy az egyben a Stradale technológiáját használja, azaz a 780 lóerős, 4-literes ikerturbós V8-as erőgép teljesítményét három kicsi villanymotor tornázza feljebb 162 kW-tal. A végeredmény egy 986 lóerős, 900 Nm nyomatékú, összkerék-meghajtású paripa, ami akár 2,5 másodperc alatt is felér 100 km/h-ra álló rajtból. Az energiát egy 7,9 kWh-s akkupakkból kapják a motorok, ami ha teljesen fel van töltve, akkor körülbelül 25 kilométeren keresztül biztosítja a hajtást a belsőégésű motor nélkül.

Az SF90 Spider nagyrészt megőrizte a Stradale formáját és arányait, az egyedüli különbségek a tető kialakításához kapcsolódnak. Mint minden lenyitható tetejű modern Ferrari, a Spider is egy visszahúzható alumínium keménytetőt kapott, ami 14 másodperc alatt nyílik vagy csukódik. A komplex mechanizmushoz beültetéséhez egy kicsit módosítani kellett az autó hátrészén, az utastér mögé a fejtámlákkal egy vonalban egy pár támpillér lett beépítve, csökkentve a hátrafelé látás korlátozottságát. Az utasteret is egy kicsit előrébb tolták a tervezők, a tetővonal 20 mm-rel lentebb került, és a szélvédő futása is kicsit meredekebb.

A második plug-in hibrid Ferrari szállítása 2021 második felében kezdődik, ára 473.000 euróról indul Olaszországban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.