Kiemelkedően teljesített a Mazda MX-30 a törésteszten

Szerencsére ma már nem meglepő, ha egy új autó eléri a maximális 5 csillagot az Euro NCAP töréstesztjén, a Mazda MX-30 azonban különösen jó eredménnyel zárta a teszteket. A járművezető és a felnőtt utasok védelme tekintetében a 91%-os eredmény a 2020-as értékelési szempontok alapján vizsgált járművek között a legjobb. Ebben a kategóriában egyébként 2019-ben is a Mazda két modellje szerepelt a legsikeresebben: a japán gyártó első tisztán elektromos modelljééhez hasonló méretekkel rendelkező CX-30 típus 99%-os, a Mazda 3 pedig 98%-os pontszámmal büszkélkedhet.

A gyermek utasok védelmére 87%-ot kapott az MX-30, amely ha nem is az eddigi legjobb, de egyértelműen az élmezőnybe tartozó pontszámnak számít. A gyalogosbiztonságból 68%-ra teljesített, a biztonsági asszisztensek kategóriájában pedig 73%-os eredményt ért el a modell. Érdemes külön kiemelni, hogy a B oszlop nélküli kialakítás ellenére a Mazda MX-30 maximális pontszámot ért el az oldalirányú ütközési tesztekben is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.