Elkészültek az M3 autópálya első MOL Plugee töltői

A MOL Plugee ultra töltőiről szóló, múlt heti cikkünkben már említettük, hogy a jelek szerint finisbe ért az M3 autópályán, Kál térségében, a Rekettyés pihenőben folyamatban lévő MOL Plugee töltőtelepítés. A mai napon meg is jelent az applikációban a két töltő (ugyanis az autópálya mindkét oldalán található 1-1 töltőoszlop). Erre a két helyszínre egy-egy mindhárom szabványt támogató, 50 kW maximális teljesítményre képes Efacec QC45 típusú töltőoszlop került. Ezeken a töltőkön párhuzamosan két autó tölthet, egyikük a CHAdeMO, vagy a CCS egyenáramú csatlakozót használva, a másik pedig AC töltőn, akár 43 kW teljesítménnyel, bár ezt fogadni a forgalomban lévő típusok közül egyedül a régebbi Zoe tudja. Az autópálya két oldalán lévő pihenők között egyik irányban 7 km, a másik irányban 15 km kerülővel lehet áthajtani, így nagy előny, hogy mindkét oldalra jutott egy-egy töltőoszlop.

A helyszín a keleti országrész és a főváros között közlekedők számára tökéletes, Budapesttől bő 100 km-re, Miskolctól 80 km-re, Debrecentől és Nyíregyházától egyaránt 125 km-re helyezkedik el. Egertől csupán 25 km a töltőpont távolsága, de éppen az idén átadott M25 útvonal M3 autópályához való csatlakozásánál található, így ha valaki Budapestről egy kis akkus autóval indul Heves megye székhelyére, akkor egy rövid töltéssel télen, autópálya-tempót tartva is célba érhet.

(forrás: MOL Plugee)

Bár az M3 autópálya 2019 nyarától már nem nevezhető töltősivatagnak, az autópályás helyszín jelentősen meggyorsítja a közlekedést a keleti országrész felé. A közeljövőben további nagy mértékű fejlődésre számíthatunk, hiszen a next-e honlapja szerint az M3 autópályára három további MOL Plugee töltőpont telepítése is várható Kerekharaszt (Hatvan) és Görbeháza (Polgár) közelében.

A töltés indításához a MOL Plugee alkalmazást érdemes használni, amely Android és iOS operációs rendszerre egyaránt elérhető. A töltési díj az alábbiak szerint alakul:

AC
(22-43 kW névleges töltési teljesítmény szint)
DC
(50-75 kW névleges töltési teljesítmény szint)
Ultra DC
(75 kW feletti névleges teljesítmény szint)
Regisztrált felhasználó 99 Ft/kWh 139 Ft/kWh 139 Ft/kWh
Eseti felhasználó 99 Ft/kWh 149 Ft/kWh 149 Ft/kWh

Amennyiben a töltés 30 percnél tovább tart, a 31. perctől a szolgáltató 1 Ft/perc díjat is felszámol a töltés díján felül. A töltés a benzinkutak nyitvatartási idejében a shopban is kifizethető, ilyenkor AC töltésnél 10 kWh, DC és Ultra DC töltésnél 20, illetve 40 kWh egységekben lehet megváltani a szolgáltatást. A 10 kWh-s AC csomag díja 1090 Ft/töltés, a DC és az Ultra DC töltés ára pedig egységesen 3180 Ft/töltés (20 kWh), illetve 6360 Ft/töltés (40 kWh). Az AC töltés így 109 Ft/kWh, a DC és Ultra DC töltés díja pedig 159 Ft/kWh.

A MOL Plugee töltőállomásait igénybe vevők számára január 31-ig meghosszabbították a hot-dog és üdítő promóciót is, melynek értelmében aki töltést indít a Plugee applikációból, egy felugró ablakban kedvezményre jogosító kupont kap (fontos, hogy ne zárjuk be ezt az ablakot, amíg be nem váltottuk a kuponokat). A kedvezmény 50% a hot-dog és bármelyik üdítő árából. Egy vásárlás során maximum négy-négy termék vásárolható féláron, azaz a két kupon együtt is beváltható, más ajánlattal azonban nem vonható össze a kedvezmény. Az akcióban minden olyan MOL töltőállomás részt vesz, ahol üzemel Plugee töltő. Az akció csak az alkalmazás legújabb verzióját használva érhető el, és frissítés után mindenképpen újra kell indítani az applikációt!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.