Lítium-ion akkumulátor sorozat – 2. rész: egy akkumulátor javítása

Néhány hete egy új sorozatot indítottunk a Villanyautós közösség Youtube csatornáján, amelyben a lítium-ion akkumulátorokat igyekszünk bemutatni. Az ismeretterjesztő videósorozatunk első epizódjában egy Nissan LEAF akkumodul és cella boncolását mutattuk be.

A második részben Pataki Dániel egy hibás Nissan Leaf akkumulátor javítási folyamatát mutatja be. A videóból megtudhatunk néhány eddig titkos információt a LEAF akkujának jellemző hibáiról, azok előfordulásának gyakoriságáról is.

Ha tetszett a videó, iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra és nyomjátok meg a kis csengő ikont, hogy értesítést kapjatok a következő rész közzétételéről is. Munkánkat már Patreon oldalunkon is támogathatjátok. A havi rendszerességű kis összegű támogatásért cserébe a támogatók különböző kiváltságokat kaphatnak, például korábban nézhetik meg a videóinkat, valamint hozzáférhetnek a közösség Discord szerveréhez, ahol egyre többen csevegünk nap mint nap a villanyautózás újdonságairól, aktuális hírekről.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.