2000 elektromos Vivaro furgont rendelt egyetlen cég

Tavaly júliusban egy szédületes nagyságú megrendelést zsebelt be a Vauxhall (az Opel brit márkája), egyetlen cég egyszerre 1000 darab tisztán elektromos meghajtású Vivaro kisteherautó vásárlása mellett döntött. Mint mi is beszámoltunk róla, a British Gas energiaszolgáltató vállalat annak okán ruházott be ekkora tételre, hogy az anyavállalataként működő Centrica 2030-ra a teljes járműállományát elektromosítani tudja.

Csakhogy a brit energiaóriás időközben rájött, hogy ennél gyorsabban is megtörténhet az átállás, így aztán rendelt még 2000 darab Vivarot a mérnökei számára. Hogy ez mennyire példa nélküli jelzése az elektromobilitás iránti elköteleződésnek, azt jól mutatja, hogy már az első megrendelés is a legnagyobbnak számított, amit az Egyesült Királyságban valaha kereskedelmi flottába szánt villanyautókra adtak le.

Opel Vivaro-e

A jelenlegi stratégia szerint a Centrica 2030 helyett már 2025-re elektromosítja teljes, körülbelül 12.000 járműből álló flottáját. A 3000 darab Vivaro-e mindegyike az utakon lesz 2022-re, és amint megnyílik a lehetőség, további elektromos Vauxhall modelleket is vásárolni fog. Valószínűleg az Opel/Vauxhall legutóbb bemutatott kis elektromos áruszállítója, a Combo-e is a flotta részét képezi majd.

EZT OLVASTAD MÁR?  Kiderült, mennyibe kerül Norvégiában a Hyundai Kona EV

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.