Heteken belül bemutatják a teltebb Porsche Taycant

Március 4-én, közép-európai idő szerint délután 4 órakor tartják a Porsche Taycan Cross Turismo világpremierjét, amely a tágasabb utasteret és nagyobb csomagteret kínáló változata lesz a német márka tisztán elektromos sportautójának. A villanyos CUV (Cross Utility Vehicle) – ahogyan a Porsche nevezi – jelenleg tesztprogramjának utolsó szakaszát futja, ez idáig összesen 998.361 kilométert tett meg a Föld legváltozatosabb terepein, beleértve az off-road viszonyokat, valamint a világ leghíresebb versenypályáinak aszfaltjait egyaránt.

A gyártó szavaival élve a Taycan Cross Turismo olyan, mint egy svájci bicska 21 colos kerekeken, mivel amellett, hogy megőrizte sportosabb megjelenésű tesójának előnyeit (ideértve a magas teljesítményt és nagy hatótávot, az állítható felfüggesztést, és összkerék-meghajtást), más megnyerő tulajdonságokat is szerzett, például a nagyobb fejteret a hátsó utasok számára, valamint a jobb off-road vezethetőséget.

A Taycanból több mint 20 ezer darabot adott el a tavalyi évben a Porsche, az egyik legfontosabb piacának számító Norvégiában a vállalat által értékesített összes autó 70%-át ez a villanyautó adja. Az Audival közösen fejlesztett J1 padlólemezre faragott sportkocsi nevéhez több mint 50 nemzetközi díj, és számos Guinness rekord is kapcsolódik, többek között a leghosszabb elektromos autós driftért, valamint a legnagyobb elért sebességét zárt épületben. A legelső modellvariánsaként érkező Cross Turismo idén nyáron kerül piacra Európában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.