Egy kaliforniai városban megtiltották az új benzinkutak nyitását

Kalifornia államban Petaluma városi tanácsa a héten egyhangúlag meghozott határozatában megtiltotta az új benzinkutak nyitását, illetve a meglévő töltőállomások új kútfejekkel való bővítését, de engedélyezte az elektromos autó töltők telepítését. A határozat véglegesítése egy második jóváhagyással fog megtörténni – írja az Electrek.

Természetesen nem arról van szó, hogy a meglévő benzinkutakat be kellene zárni. A 60.000 lakossal rendelkező város azonban úgy döntött, hogy a jelenleg működő 16 benzinkút elegendő, hiszen a város minden lakónegyedétől 5 perces autóútra található legalább egy. Az intézkedés célja az elektromos járművek elfogadásának felgyorsítása is.

A meglévő benzinkutakat villanyautó töltők telepítésére ösztönzik, és a város vezetői is tervezik a nyilvános töltőinfrastruktúra fejlesztését az elektromos autók számára. Az új intézkedés a múlt hónapban elfogadott „Climate Ready Petaluma 2030” tervezet része, amelynek célja, hogy 2030-ra Petaluma városa karbonsemlegessé váljon az üvegházhatású gázok kibocsátásának tekintetében.

Címlapkép: Pixabay at Pexels

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.