Átadták a vásárlóknak az első Škoda Enyaq iV-ket

Megkezdődött a Škoda legelső teljesen elektromos meghajtású szabadidő-autójának kiszállítása a vásárlókhoz, egy norvég család volt a legelső, mely saját ENYAQ iV-vel indulhatott haza a kereskedésből. Norvégiát, és a többi skandináv országot heteken belül követik a nyugat-, és közép-európai országok, ahol május-június környékén indul a villanyautók átadása. Thomas Meiner, a Škoda Norway igazgatója szerint 2021 egy kiemelkedően fontos év lesz a cseh márka számára, hiszen a MEB-padlólemezes SUV forgalmazása egy jelentős mérföldkő a vállalat elektromobilitási stratégiájában.

Az ENYAQ iV legelső vásárlója ezzel az autóval váltott elektromos közlekedésre. Elmondása szerint régóta gondolkodott a villanyautó-vásárláson, és a Škoda hozta el azt a hatótávot, tágasságot, és vételárat, amire várt. A rendelést úgy adta le, hogy az autóval korábban csak virtuálisan találkozott, így meg is lepődött az utastér valódi méretein: „hallottam, hogy az ENYAQ iV nagy, de soha nem gondoltam volna, hogy ilyen tágas belső térrel rendelkezik. Különösen örülök a nagy csomagtartónak, ez hatalmas előny egy olyan fiatal család számára, mint a miénk.” A villany-Škoda nemcsak nagy, de az Euro NCAP töréstesztje arról tanúskodnak, hogy biztonságos is.

A járművel a prágai világpremierjén volt szerencsénk elsőként találkozni, ezt követően idehaza is megmutatta magát a sajtó képviselőinek, hamarosan pedig egy anyagunk is megjelenik róla.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.