A Peugeot kedvezményekkel reagált az állami támogatás bejelentésére

A 2021-es elektromos autó pályázat bejelentésének hatására több gyártó módosította az árlistáját, így tett a Peugeot is, amely jelentős kedvezményekkel biztosítja, hogy legtöbb modell a magasabb, 2,5 millió forintos állami támogatásra legyen jogosult.

Az oroszlános gyártó a PSA csoportban jellemző módon két, azonos műszaki alapokkal rendelkező tisztán elektromos modellel van jelen, egy kisebb méretű Peugeot e-208-cal, valamint egy tágasabb, nagyobb csomagtérrel rendelkező SUV stílusú e-2008-cal. Mindkét típus hat felszereltségi szinten kapható, melyek elnevezése Active, Active Pack, Allure, Allure Pack, GT és GT Pack.

A Peugeot e-208 eredeti listaára szerint csak az Active és Active pack verzió fért volna be 12 millió forint alá, a kedvezménynek köszönhetően viszont a hatból az első öt felszereltségi szint becsúszott az állami támogatás határa alá, így csak a GT Pack felszereltségi szint az, amelyre 1,5 milliós támogatás jár, a további szintek esetén megpályázható a magasabb 2,5 milliós összeg. Az egyes felszereltségi szintek induló árai 10.290.000 és 12.110.000 Ft között alakulnak. Az e-208 részletes árlistája ide kattintva letölthető.

A tágasabb Peugeot e-2008 esetében is jelentős kedvezményeket kapunk, természetesen a nagyobb autó valamivel drágább. Így ez esetben a hat felszereltségi szint ára 11.090.000 és 13.000.000 Ft között alakul, így az első négy fér be 12 millió forint alá, így a GT és GT Pack verziók esetében csak 1,5 millió forintos támogatásra pályázhatunk. Az e-2008 árlistáját innen tölthetjük le.

A készleten lévő autókra mindkét típus esetén további kedvezmények is elérhetők. Az idei állami támogatás újdonsága, hogy 7 vagy többszemélyes autókra magasabb, 14, illetve 17 milliós sávok vonatkoznak, így a hamarosan a kínálatba kerülő e-Traveller és e-Rifter is jogosult lesz majd állami támogatásra, sőt, 3 gyerekes családok ezek esetében a villanyautós támogatást kombinálhatják a 2,5 millió forintos családtámogatással, azaz 4, illetve 5 millió forintos állami segítséggel vásárolhatnak elektromos autót.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.