Főoldal » elektromos autó » 20 millió alatt lehet tisztán villanyos Volvónk

20 millió alatt lehet tisztán villanyos Volvónk

Magyarországon is rendelhető a Volvo Cars legelső tisztán elektromos meghajtású modellje, az XC40 Recharge P8 AWD. Az autó egyetlen, 408 lóerős, 660 Nm-es összkerék-meghajtású hajtásláncopcióval választható, amellyel az európai WLTP szabvány vegyes ciklusa szerint maximum 414 kilométeres hatótáv érhető el.

A felszereltségi csomagokból kettőt kínál a svéd márka: akinek megfelel az alapfelszereltség összetétele, az már bruttó 21.480.000 forintért meg tudja rendelni a járművet. A Volvo hozzáteszi azonban, hogy

„az XC40 Recharge gépjármű ajánlott fogyasztói ára egy 3 évre szóló, opcionálisan választható, 1.600.000 Ft értékű Volvo XC40 Recharge Casco biztosítási fedezetet is tartalmaz. Amennyiben nem kívánja igénybe venni a Volvo XC40 Recharge Casco csoportos integrált casco szolgáltatást, Önnek lehetősége van a casco biztosítási opció elhagyásával is Volvo XC40 gépjárműve megvásárlására. Ez esetben a gépjármű vételára a biztosítás díjával, azaz 1.600.000 Ft-tal csökken.”

A casco nélkül tehát már bruttó 19.880.000 forintért el lehet vinni a villany-Volvót.

Volvo XC40 Recharge

Aki beéri a szériacsomaggal, már az is egy gazdagon felszerelt járművel gurulhat haza, hiszen az XC40 Recharge-ban benne van a hőszivattyúval támogatott kétzónás klímarendszer, a fűthető kormánykerék, a középkonzoli érintőkijelző, a vezeték nélküli okostelefon-integráció, a Google szolgáltatásai, és számos egyéb kényelmi, biztonsági, vagy szórakoztató funkció. Emellett néhány extrát, például a sötétített hátsó üvegeket külön is hozzá lehet adni a csomaghoz, de plusz 1.460.000 forintért a Recharge Pro felszereltségi szint tartalmazza a 360 fokos kamerát, az elektromosan állítható üléseket, a prémium audiorendszert, és a panoráma napfénytetőt is.

Az XC40 Recharge sorozatgyártása október óta tart a genti létesítményben, ahol idén ősztől a Volvo Cars második villanyautója, a már kizárólag elektromos hajtáslánccal megtervezett C40 is készül. Ez a modell Európa néhány országában már rendelhető, hamarosan hazánkba is megérkezik. A svédek elektromos autóinak sorozatában az XC90 SUV utódja hozza majd el a radikális irányváltást – hogy miért, arról ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.