Elektromos hajtásláncok gyártásához áll össze az LG és a Magna

Tranzakciós megállapodást kötött egymással az LG Electronics (LG) és a Magna International Inc. (Magna), az ennek eredményeképp LG Magna e-Powertrain néven létrejövő új cég villanymotorokat, invertereket és fedélzeti töltőket, valamint egyes autógyártók részére elektromos meghajtási rendszereket fog gyártani. A vegyesvállalat sikeres működéséhez mindkét féltől érkezik szakértelem, a Magna az elektromos hajtásrendszerek és autóipari gyártás területén jeleskedik, az LG pedig elektromos motorok és inverterek alkatrészfejlesztésében rendelkezik óriási gyakorlattal.

Az LG Magna e-Powertrain székhelye a dél-koreai Incheonban lesz, vezérigazgatói pozícióját pedig Cheong Won-suk tölti be, aki már 20 éve dolgozik az LG-nél, és korábban az LG Vehicle Component Solutions Company zöld üzletágának alelnöke és vezetője volt. Helyettese Javier Perez lesz, aki 2016 óta tölt be vezetői pozíciókat a Magnánál.

Forrás: Magna

Közleményükben a partnerek úgy fogalmaztak, hogy az új vállalattal létrehozott tervezési, mérnöki és gyártási szinergiák várhatóan mindkét cég számára lehetővé teszik majd, hogy gyorsan reagáljanak a piaci trendekre, és kihasználják a járművek elektromosítása felé történő globális elmozdulást – úgy számolnak, hogy a villanymotorok, inverterek és elektromos hajtásrendszerek piaca 2030-ig jelentősen növekedni fog. Az LG Magna e-Powertrain olyan hajtáslánc-alkatrészeket fog fejleszteni, amelyek skálázható portfóliót kínálnak az autógyártóknak, legyen szó a villamosítást és a funkcionalitást lehetővé tevő átfogó megoldásokról, vagy az intelligens operációs szoftverek és vezérlések új elektromos hajtásrendszerekbe való integrálásáról.

Az LG Magna e-Powertrain több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztat majd az Egyesült Államokban, Dél-Koreában, és Kínában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.