Mélyebben a zsebébe kell nyúljon, aki még idén szeretne Teslát

Az elektromos autók iránti kereslet egyre nő, nem csak a szigorú széndioxid kibocsátási normákat bevezető Európában, de az Egyesült Államokban is. Remek példa erre, hogy már alig van a Teslának olyan modellje, amit ne csak jövő évi átadással lehet megrendelni. A Model S és Model X, valamint a legolcsóbb Model 3 és Model Y SR+ esetén nem újdonság ez, azonban már a Model Y nagyobb akkus, Long Range változata is elfogyott, írja az insideevs.com.

Idén novemberi átvétellel már csak Model 3 Long Range rendelhető, a Performance változat szállítására pedig 5-7 hetet kell várni a Model Y és a Model 3 esetén egyaránt. A magasabb árak mellett értékesített Performance változatok nagyobb bevételt hozhatnak Elon Musk cégének, így a Tesla extra profitot zsebelhet be azoktól a vevőktől, akik még idén szeretnék átvenni Teslájukat.

Nem csak az új Teslákért kapkodnak az USA-ban, a használt piacon is nagyon népszerűek a villanyautók, az erről készült tanulmányról alábbi cikkünkben számoltunk be.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.