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
auto
2024. 03. 28. csütörtök

Fegyverként használták a Teslát

egyéb

Mindenki látott már filmben ilyet, nem? A rosszfiúk berántanak valakit egy autóba, és a gázra taposva már le is lécelnének, de ekkor megjelenik a főhős, és az autóját feláldozva beléjük rohan, hogy megállítsa őket.

Úgy tűnik most valaki Tajvanban megirigyelte a hollywoodi kaszkadőrök munkáját.

A GTA-ban is elférne

Egészen elképesztő történet járta be ma a Twittert, de mielőtt megmutatjuk a videót, íme a filmbe illő történet háttere. A Teslarati által tajvani helyi híroldalon talált sztori szerint múlt pénteken egy 21 éves Huang nevű fiatalember három barátjával bérelt egy fehér Toyotát egy autókölcsönzőben, de útjuk során történt egy kis baleset, koccantak egy fekete Model 3-mal. A társaság úgy érezte, a Teslás hibázott, ezért egy kulturált beszélgetést követően betétlapot cseréltek kiszálltak és jó alaposan megverték a fekete autó söfőrjét, Lin urat.

Forrás: Zeng Jianyou/Flip

Úgy elszabadultak azonban az indulatok, hogy még ez sem volt elég a négy fős társaságnak, és megpróbálták az autóba tuszkolni, és elrabolni Lint. A sértett szerencséjére azonban arra járt barátja Chen, aki először kiszállt segíteni, de aztán rájött, hogy ez nem elég, mert a társaság elhajt a Toyotával és nem éri utol őket lábon. Ezért visszapattant autójába, egy fehér Model 3-ba és faltörő kosként nekihajtott a másik kocsinak, odaszorítva őket az útpadkához.

Forrás: Zeng Jianyou/Flip

Az emberrablók megpróbálták kikerülni a Teslát és elhajtottak volna mielőtt kiérnek a rendőrök. Ezért Chen ismét gázt adott, utánuk ment, és oldalról belehajtott a Toyotába. A 4 fős társaság ekkor kiugrott a kocsiból és elmenekültek, de a rendőrség a kölcsönzőből lekérte az adataikat, így végül előállították őket. A helyi ügyészség a közrend megzavarása, személyes szabadság korlátozása és károkozás gyanújával folytat vizsgálatot ellenük.

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.