Főoldal » elektromos autó » Megkezdődött a Volvo C40 Recharge sorozatgyártása

Megkezdődött a Volvo C40 Recharge sorozatgyártása

Hozzálátott legújabb elektromos autója, a C40 Recharge sorozatgyártásához a Volvo a genti létesítményében Belgiumban. Ezzel már két villanyautó készül a Volvo Cars itteni üzemében, hiszen a márka népszerű és többszörös díjnyertes kompakt SUV-jának tisztán elektromos változatát, az XC40 Recharge-ot is itt szerelik össze. A tisztán elektromos modellek gyártására szánt kapacitás 135.000 autó Gentben évente, és a gyár tervei szerint 2022-ben már a létesítmény teljes termelésének felét a zéró kibocsátású járművek adják.

A C40 a Volvo legelső olyan elektromos autója, amelyből nem készül belsőégésű motorral is felszerelt változat. Meghajtását az a duplamotoros rendszer adja, amely az XC40 Recharge-hoz opcionálisan választható, azaz összes teljesítménye 300 kW 660 Nm nyomatékkal, az akku kapacitása pedig nettó 75 kWh (bruttó 78 kWh).

A modell a Volvo vadonatúj értékesítési stratégiájában is úttörő, ez az első autó a svédektől, amelyet kizárólag online lehet megrendelni – akár otthonról, akár a kereskedésben az ügyintéző segítségével. A vállalat továbbá szeptember végén bejelentette, hogy minden tisztán elektromos modellje teljesen bőrmentes lesz, a C40 ebben is az első.

A Volvo második villanyautója már idehaza is konfigurálható, vételáráról egy korábbi cikkünkben írtunk. A jövőben újabb elektromos modellek megjelenése várható, hiszen a cég 2025-re az összes globális értékesítésének felét villanyautókkal szeretné teljesíteni, mielőtt 2030-ban teljesen elektromos márkává válik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.