Főoldal » elektromos autó » Tata Curvv: így kell kinéznie egy SUV-nak?

Tata Curvv: így kell kinéznie egy SUV-nak?

Egy teljesen új, tisztán elektromos meghajtású városi terepjárót mutatott be a Tata Motors, amely az indiai autógyártó szerint egy következő evolúciós lépcsőfokot képvisel az SUV kialakítású járművek dizájnjában. Habár a jármű nevéből azt feltételeznénk, hogy a karosszérián szépen lekerekített sarkokat és ívelt vonalakat látunk, a Curvv valójában meglehetősen éles, határozott vonalakat kapott a tervezőitől, akik sportos, de mégis elegáns külsőt álmodtak meg. Olyat, ami passzol a Tata modellkínálatába, de mégis valami újat és szokatlant teremt, kikövezve az utat a jövő SUV-jainak tervezése felé.

Az utastérben inkább a minimalizmusra törekedett a Tata: nincs telepakolva a műszerfal vezérlőkkel, amit nem lehet, vagy nem kényelmes a központi érintőkijelzőn állítgatni, ahhoz érintőgombokat rakott be a vállalat a középkonzolra és a kormánykerékre. A sofőr és az utasok klausztrofóbiája ellen jókora panoráma üvegtetőt telepítettek be.

A Curvv jelenleg csupán egy koncepcióautó, de két éven belül sorozatgyártásba küldött változatot faragnak ki belőle, amely először tisztán elektromos hajtással, később pedig belsőégésű motorral is megjelenik Indiában. Az autót a Generation 2 új padlólemezre fogják ráépíteni, de a hajtásrendszer műszaki jellemzői egyelőre nem ismertek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.