Tovább nőtt a GreenGo budapesti flottája

Már több mint 400 tisztán elektromos jármű várja Budapest utcáin a GreenGo felhasználóit áprilistól, a korábbi 320 helyett. A flottában a Volkswagen e-Up és Škoda Citigo e iV  személyautók mellett áruszállításra is alkalmas Renault Kangoo Z.E. modellek is megtalálhatók.

Az ügyfelek száma az előző évben mintegy 30%-kal növekedett, és ezt megközelítette a megtett kilométerek számának emelkedése is. A 24 órás napidíj bevezetését követően növekszik a hosszabb távú bérlések száma is, de a többség még mindig Budapesten belül, rövidebb távokra használja a közösségi autókat. Az egy bérlés alatt megtett leghosszabb út 987 kilométer volt. A rekorder GreenGo-felhasználó már több mint 2000 alkalommal használta az autómegosztót. Az autók kihasználtsága a hétköznaponként 17:00-20:00 közötti csúcsidőszakban a legmagasabb, de reggel 7 és 10 között is megugrik a felhasználók száma.

Aki eddig még halogatta a szolgáltatás kipróbálását, a cég áprilisi kedvezményének köszönhetően ingyenes regisztrációval és 1 órás ajándék autóhasználattal teheti ezt meg.

Ádám Boglárka, a GreenGo vezérigazgatója elmondta, hogy egyre többen ismerik fel a közösségi autómegosztásban rejlő előnyöket, főként a költséghatékonyságot és a fenntarthatóságot. Számításuk szerint nagyjából évi 7500 kilométeres használat alatt sokak számára anyagilag is jobban megéri a carsharinget választani. A felmérésekből kiderül, hogy egy közösségi autó akár 5-10 saját gépkocsit is ki tud váltani a forgalomban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.