Elköltözött a budapesti Tesla szalon

Bár az autógyártó továbbra sem veri nagy dobra, kémjeink jelentése szerint már meg is nyitott az új Tesla szalon a Váci út 20. alatt.

A szervizre még pár napot várni kell.

Végleges

Amikor 2021. május 14-én megnyílt a Tesla hazai képviselete, jeleztük, hogy ez még nem a végleges helyszín, csak egy ún. pop-up store, egy átmeneti megoldás. A budapesti MOM Park bevásárlóközpont földszintjén a boltok között egy autónak volt hely, illetve egy miniértékesítési pultot rendeztek be, a pláza mélygarázsában pedig pár tesztautónak tartották fent a parkolóhelyet.

Szerviz akkor nem is volt még az országban, az csak az első autók őszi érkezésekor nyílt meg, és szintén ideiglenes megoldás volt a Duna Autó telephelyén bérelt garázs és iroda. Az új autókat is az itt található betonplaccon adták át. A vállalat persze a háttérben folyamatosan dolgozott, hogy végleges, és közös helyet kapjon a bemutatóterem és a szerviz.

Az új, közös, saját székhely végül idén júniusra készült el.

Váci út 20.

Egy volt Toyota szalon helyén, egy OMV kút szomszédságában nyílt most meg a Tesla hazai boltja. Itt lesz a hivatalos márkaszerviz is, amit ugyan a Google Maps már ide jelez, de ennek átadása még egy kicsit várat magára.

Forrás: Google Maps

Talán szimbolikus, bár szinte biztosan véletlen, hogy a világ legnagyobb hagyományos autógyártójának egykori bemutatótermét veszi át a világ legnagyobb elektromosautó gyártója.

Villanyautósok.hu

A szerkesztőségünk által készített friss fotók szerint, a bemutatóteremben már van egy autó is, hely pedig lesz most már elég, hogy minden modellt kiállítsanak. Egy olvasónk azt is jelezte, hogy ő tegnap ide tért be egy kiegészítőt megvásárolni és már nyitva voltak.

Logikus, hogy az ügyfelek új autóit is itt adják majd át, a parkolóban pedig már látunk pár példányt ezekből is. Célállomás töltők is kerültek ide – ezek elsősorban a tesztautók számára kerülhettek telepítésre.

Villanyautósok.hu
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.