Főoldal » elektromos autó » Megkezdődött a vietnámi villanyautók kiszállítása

Megkezdődött a vietnámi villanyautók kiszállítása

Átadta vásárlóinak a legelső 100 darab VF 8 típusú tisztán elektromos szabadidő-autót a VinFast Vietnámban, s ezzel kezdetét vette a márka nagyszabású átalakulása, melynek részeként globális elérést szeretne biztosítani villanyautóinak. A legelső vietnámi példányok leszállítását követően körülbelül 5000 VF 8 átadásának fog neki a VinFast az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, valamint Európában, így decemberre ezeken a piacokon is az utakra kerül az ötszemélyes SUV.

A VinFast VF 8 két változatban kapható – Eco és Plus. Az előbbi egy 260 kW-os maximális teljesítményű villanymotorral van felszerelve, amely 500 Nm maximális forgatónyomatékkal koptatja az aszfaltot. Egy teljes feltöltés után kb. 416 km hatótávolságra (WLTP) lehet számítani. A VF 8 Plus változat egy 300 kW-os maximális teljesítményű villanymotort kapott 620 Nm maximális nyomatékkal, hatótávja nagyjából 397 km.

Fontos megjegyezni, hogy habár eredetileg a VinFast kizárólag akkubérléses opcióval jelentette be járműveit, a legfrissebb közlemény szerint szeptember 1-je óta az akkumulátorcsomag megvásárlására is lehetőség van – ez vélhetően sokak számára vonzóbbá fogja tenni a márka villanyautóit. Aki még a nyár folyamán rendelte meg az autóját, annak is lehetősége van erre az ajánlatra váltani.

Le Thi Thu Thuy, a Vingroup alelnöke és a VinFast vezérigazgatója az átadási eseményén úgy fogalmazott, hogy ez a pillanat fordulópontot jelent a vietnámi autóipar számára, és történelmi jelentőségű a cégcsoport számára is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.