Főoldal » elektromos autó » Kiszivárgott videón a Cybertruck belseje

Kiszivárgott videón a Cybertruck belseje

A november 30-i hivatalos bemutató előtt felkerült egy videó a Tesla Cybertruck belső teréről a tiktokra.

Úgy tűnik, hogy az autógyártók hiába próbálnak bármit is titkolni a csúcsminőségű kamerával szerelt mobiltelefonok és az internet korában, így a Cybetruck belsejéről is kiszivárgott egy rövid videó. Az insideevs.com információi szerint a Tesla tett egy gyenge próbálkozást a videó terjedésének megakadályozása érdekében: akik megosztják a videót, azoktól visszavonják a részvételi lehetőséget a november 30-i eseményre. Ennek ellenére X-re is felkerült a videó olyasmi szöveggel, hogy nekem úgysem volt meghívóm, tehát én megoszthatom.

Nem ez az első keménykedése az autógyártónak a Cybertruck-kal kapcsolatban. Korábban perrel fenyegették azokat, akik a Cybertruck átvételét követő egy évben a használt piacon értékesítették volna autójukat, ezt a szövegrészt azonban később eltávolították a Tesla honlapján közzétett szerződési feltételekből.

Az eredeti szövegezés szerint a Cybertruck vásárlók tudomásul vették, hogy a kiszállítást követő első évben nem adhatják el a járművet, mivel a Cybertruck eleinte csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre. Amennyiben egy vásárló előre nem látható okból kénytelen lenne eladni az autóját, arról előzetesen értesíteni köteles a Teslát, és a Tesla elővásárlási joggal rendelkezik az autóra, az eredeti árat megtett kilométerenként 25 centtel csökkentve.

A Cybertruck kizárólag akkor lett volna eladható harmadik személynek, amennyiben a Tesla nem kíván élni elővásárlási jogával. Amennyiben egy vásárló megszegte volna ezt a rendelkezést, a Tesla 50.000 dolláros kötbért követelhetett volna az eladótól, ezen kívül a jövőben a Tesla megtagadhatta volna új járművek értékesítését a „feketelistára” került vásárlónak.

Címlapkép: Cybetruck prototípus a Petersen autómúzeumban, Sáfrány Zsuzsanna fotója

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.