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
auto
2024. 02. 29. csütörtök

Ügyes húzással gyorsítja a Scania az elektromos teherautókra átállást

elektromos teherautó

Használat alapú (pay-as-you-go) modellel gyorsítja fel az elektromos teherautókra való átállást a Scania és a sennder újonnan alapított vegyesvállalata, a JUNA. A megoldás megnyitja az utat az elektromos teherautók széleskörű bevezetése előtt, amelyek névértéken kétszer-háromszor annyiba kerülnek, mint a dízel társaik.

A Scania és a sennder az e-teherautók széles körű bevezetése valamint az európai közúti szállítmányozás szén-dioxid mentesítése érdekében megalapította a JUNA vegyesvállalatot. Az új, berlini székhelyű cég a sennder fejlett technológiájának és a Scania prémium elektromos teherautó-kínálatának ötvözésével úttörő, használat alapú fizetős modellt kínál, amely a fuvarozási vállalatok számára elérhetővé teszi elektromos teherautó-megoldásokat, garantált kapacitásokkal.

Elektromos teherautó teszt: Scania 25 P

Az innovatív modell teljes csomagot kínál, beleértve a prémium elektromos járműveket, a javítási, karbantartási, biztosítási, digitális és analitikai szolgáltatásokat. A használati díjak és a garantált kihasználtság mellett az adatelemzés révén a JUNA optimalizálja a villamosítási stratégiákat és szimulálja az útvonalakat az elektromos teherautók alkalmasságához. Az elektromos teherautók
bevezetésével kapcsolatos kockázatok megszüntetésével és a műveletek egyszerűsítésével a JUNA kulcsfontosságú szerepet fog játszani a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében és az alacsony károsanyag-kibocsátású szállításra való átállás előmozdításában.

Átadták Magyarország első tisztán elektromos Scania teherautóját

A rugalmas szolgáltatási modell megkönnyíti a fuvarozók számára az elektromos teherautóra való átállást a magasabb induló költségek, valamint az esetleges maradványértékkel kapcsolatos problémák kiküszöbölésével, a JUNA pedig garantált kapacitásokhoz biztosít hozzáférést a sennder digitális platformján, ezáltal kereskedelmi kiszámíthatóságot biztosít ügyfeleinek. A sennder technológiája lehetővé teszi a kicsi- és közepes fuvarozók számára, hogy összekapcsolódjanak a nagy nevű szállítmányozókkal.

A JUNA már meg is kezdte működését az első úttörő ügyféllel, ezáltal előmozdítva a közúti logisztika villamosítását és kielégítve az alacsony károsanyag-kibocsátású szállítás iránti növekvő keresletet.

Az első ügyfél a JUNA által biztosított, megújuló energiával töltött elektromos teherautót használ, amely hetente akár tíz útvonalat is tud teljesíteni, akárcsak a dízelüzemű elődje. A teherautó egy jól ismert FMCG szállítmányozónál üzemel a stuttgarti régiójában. Mivel csak az első teherautóval évente legalább 93 tonnányi szén-dioxid kibocsátás csökkentést lehet elérni, a kísérleti projekt hatókörét 2024-ben kiterjesztik a távolsági útvonalakra is. A projekt a meglévő nyilvános töltési infrastruktúrára támaszkodik, és kilométerenkénti költségek a jelenlegi gázolajdíjakhoz hasonlóak.

Megmutatjuk a Scania frissen átadott új akkugyárát

Európában az összes teherautó 70 százaléka a 10-nél kevesebb teherautóval rendelkező fuvarozók tulajdonában van. A JUNA használat alapú ajánlata a sennder kapacitáskihasználásával hatékonyan hozzájárulhat ahhoz, hogy az ő körükben is elháruljanak az e-teherautók elterjedésével kapcsolatos akadályok.

Egységes, virtuális töltőhálózatot épít ki a Scania

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.