Már Európából is rendelhető a Tesla Semi

Jerome Guillen, a Tesla kamion programjának vezetője már novemberben említette, hogy a Semi az európai szabályozásnak is megfelelő változata készülőben van, most pedig hivatalossá is vált, hogy a mi kontinensünkre is érkezik az elektromos kamionból. A gyártó honlapján ugyanis a Semi előrendelésekor az Egyesült Államok és Kanada után most Hollandia, Norvégia, és az Egyesült Királyság is kiválaszthatóvá vált.

Annak ellenére, hogy idáig Európába nem volt rendelhető a Semi, néhány vállalat mégis megpróbált közvetett módon hozzájutni a járműhöz. Az olasz Fercam logisztikai társaság például amerikai partnerük, a MAO által szerzi meg a Semiket, amiket aztán konténerek szállítására fog használni a teherhajók, vasút, és teherautók között.

A Tesla villanymotoros kamionjára már így is óriási a kereslet, egy hónap alatt több, mint 400 darabot rendeltek elő a vállalatok, és ez csupán a hivatalosan bejelentettek száma. Az európai rendelés megnyitásával még többen kapnak esélyt, hogy fenntarthatóvá tegyék szállítmányozási tevékenységüket.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.