Főoldal » elektromosautó-töltés » Elektromos autó töltőt telepített a Metro

Elektromos autó töltőt telepített a Metro

Az elsősorban üzleti vásárlók kiszolgálására koncentráló Metro áruházlánc egyike azon kötelezetteknek, amelyek számára a 2016-os kormányrendelet előírja elektromos autó töltők telepítését. Az első dátum a legnagyobb üzletek számára 2019. január 1., amire úgy tűnik a Metro is elkezdett felkészülni. Első töltőik már el is készültek a cég budaörsi áruházának parkolójában, így az oda villanyautóval érkező vevők már pótolhatják az akkumulátorból hiányzó energiát a vásárlás ideje alatt. A 2 db 2×22 kW-os AC töltő az áruház nyitvatartási ideje alatt (H-Sz: 5:30-21:30, V: 8:30-18:30) elérhető és automatikusan indul, az elhelyezkedés és a típus miatt leginkább az áruházba érkező közönség számára lehet hasznos. Ezekről a töltőkről a legtöbb autónak a feltöltése 4-8 órát vesz igénybe. Mint minden ilyen töltőnél (vagy inkább EVSE), a legnagyobb kompatibilitás miatt ezeken az oszlopokon is Type2 aljzat található, így az autóval való kapcsolódáshoz a szükséges kábelt az autósnak kell hoznia.

Elektromos autó töltők a budaörsi Metro áruház parkolójában (fotók: Götz János)
2 db 2×22 kW-os AC töltő
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapírója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.