Jövő szombaton Marrákesben száguld a Formula-E mezőnye

Több mint három hét telt el a Formula-E szezonnyitó futama óta és most újra eljött a várakozás hete, ugyanis január 12-én szombaton Marrákesben folytatódik a száguldó elektromos cirkusz. A korábbi összefoglalóból kiderült, hogy a Formula-E nem játékautók körözgetése, hanem közel F1 szintű kőkemény autóverseny, nem akármilyen utcai pályákon.

Formula-e_season_calendar_2019_fiaformulae.com
A Formula-E 2018/2019-es szezonjának versenynaptára. (az első 12 futam). Forrás: fiaformulae.com

A verseny magyar nyelvű közvetítése az Eurosport1 csatornán lesz 16:00-kor, előtte 15:45-től pedig a selejtező futam látható. Sajnos az első futam közvetítésével nem voltam maximálisan megelégedve, így akinek nem okoz gondot, nézze az élő stream-et az ABB Formula-E youtube csatornáján!

Szombaton a marokkói városban kialakított utcai pályán három hosszú egyenes és több nyújtott kanyar is kiváló lehetőséget teremthet az előzésre akár a fanboost akár az attack mode segítségével. Ilyenkor ugyanis extra 25 kW teljesítményt kaphatnak a versenyzők a fenekük alá amikor áthajtanak a megfelelő zónán.

marrakesh-track-map
A pálya rajza Marrákesben. Forrás: fiaformulae.com

Egy kis ízelítő gyanánt itt egy háromperces összefoglaló a tavalyi marrákesi versenyről, ahol még az első generációs versenygépeket hajtották a pilóták.

Az szaúd-arábiai első futamot egyébként a tavalyi 15. helyezett António Félix Da Costa nyerte, őt szorosan követte az előző szezon győztese Jean-Éric Vergne és néhány másodperces lemaradással a dobogó harmadik fokára Jérome D’Ambrosio tudott felkapaszkodni. A további hét pontszerző pilóta az alábbi képen látható.

Formula-e_1st_race_result_2_fiaformulae.com
A Formula-E első futamának eredmény és egyben a pontverseny jelenlegi állása. Forrás: fiaformulae.com

Még több elektromos autókkal kapcsolatos újdonságért látogass el a villanyautosok.hu főoldalára, a Formula-E világának híreiért és a futamok beszámolóiért pedig keresd a formula-e kategóriát itt az oldalon! Még több elektromos versenyautóra vágysz? A Formula-E futamok után nézd meg a Jaguar I-Pace-ek versenyét is!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Magyar Péter

Villamosmérnökként szakmai csodálattal tekintek minden elektromos járműre, ugyanakkor azt látom, hogy sok az ismerethiányból adódó ellenérzés irántuk. Írásaimmal ezen szeretnék pozitív irányban változtatni!