Nem kell többé a parkolóban keresned a Teslád, odamegy hozzád!

Megkezdte az Enhanced Summon funkció széles körű kiküldését a Tesla a járműveire, amelynek eredményeképp máris megérkeztek az első videók arról, hogyan képes a villanyautó teljesen egyedül, az Autopilot rendszert használva navigálni a parkolóban. Az új funkció a Summon programra épül, mely szintén számtalanszor bizonyult már hasznosnak a teslások számára. Akár egy nagyon szűkös helyre szeretnél beparkolni, akár a parkolójegy kifizetését szeretnéd megúszni folyamatos helyváltoztatással, vagy csak éppen két kamion ráparkolt az autódra és nincs elég helyed beszállni, egyetlen gombot kell csak megnyomnod, és máris meg van oldva minden problémád. Az Enhanced Summon azonban az önálló tolatáson és előreguruláson túl már sokkal jobban kihasználja az önvezető rendszer képességeit: a Tesla képes a sofőr segítsége nélkül navigálni a parkolóban és egy általunk kiválasztott helyre eljutni.

A legutóbbi szoftverfrissítéssel és a mobilapplikáció legújabb változatával a Summon utasításai mellet megjelenik az Enhanced Summon, ahol két opció közül választhatunk: vagy a saját pozíciónkhoz hívjuk a Teslát, vagy megadunk neki egy pontot a térképen. Az autó által leküzdendő távolság egyik esetben sem haladhatja meg a ~45 métert. Néhány tulajdonos már ki is próbálta az új funkciót, amelyeken látszik, hogy a villanyautó egyelőre meglehetősen lassan és bizonytalanul közelít célja felé. Természetesen az Enhanced Summonnak még van hova fejlődnie, de a Teslát és a rendszeres OTA frissítéseit ismerve ez nem lesz probléma. Ez az újítás így is páratlannak számít az autógyártók között, és még így kezdeti formában is kifejezetten jól jöhet bizonyos szituációkban, például szakadó esőben.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.