HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Szépen halad a GigaFactory 3 építése Kínában

A Teslarati oldalán közzétett drónfelvételen látható épület nem más, mint a Tesla GigaFactory 3 épületének állapota 2019 májusában. Az építkezés sebességéből kiindulva nem úgy tűnik, hogy egy csőd szélén álló gyár beruházását láthatjuk. Három hónappal ezelőtt csak egy sártenger volt a helyén, de még két hónapja is csupán némi földmunkát láthattunk a helyszínen készült felvételeken.

A tervek szerint még májusban helyére kerül a tetőszerkezet minimális hiányzó része, júniusban a talaj kialakítása, majd a belső építészeti munkálatok után akár már szeptemberben elindulhat a próbaüzem is. Mikor fél évvel ezelőtt Musk azt nyilatkozta, hogy két éven belül termelni fog a kínai gyár, a többség lehetetlennek tartotta. Hamarosan kiderül, hogy kinek lesz igaza…

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.