Áramszünet esetén is működnek majd a Superchargerek

Szeptemberben a Nissan reklámfilmjét mutattuk be, amely rávilágít, hogy katasztrófa helyzetben (is) számos előnye van a villanyautóknak a hagyományos járművekkel szemben. Az Egyesült Államokban a Dorian hurrikán idején a gyakorlat éles helyzetben is bizonyította, hogy míg a benzinkutak kifogynak az üzemanyagból, addig az elektromos autók működőképesek maradnak.

A Tesla különösen odafigyel, hogy ügyfelei minél könnyebben átvészeljék a problémás helyzeteket. Ezért vezették be például a viharfigyelő szolgáltatást, amely figyelmezteti a Tesla tulajdonosokat az autó képernyőjén, hogy töltsék fel teljesen az akkumulátort, mert áramszünet várható. Ugyanez a szolgáltatás a Powerwall vásárlókat is segíti, indokolt esetben igyekszik minél magasabb töltöttségen tartani az eszközöket.

A Tesla figyelmezteti a közelgő áramszünetre a tulajdonost, és arra kéri, töltse tele az akkumulátort (forrás: Electrek.co)

A Tesla legújabb megoldása, hogy a vásárlói problémamentesebben vészeljék át az áramszüneteket, hogy Powerpack akkumulátorokkal és napelemekkel egészítik ki a Supercharger állomásokat. Elon Musk szokásához hűen Twitteren jelentette be, hogy Powerpack egységeket telepítenek Kaliforniában az áramszünetekkel veszélyeztetett SuC állomásokra, és már csak a hivatalos engedélyekre várnak a telepítés megkezdésével.

Egy hivatalos nyilatkozatban a Tesla azzal is kiegészítette a hírt, hogy naperőművekkel is tervezik kiegészíteni a Supercharger állomásokat, amivel kettős céljuk van: 100%-ban tisztán termelt árammal ellátni a Teslásokat, valamint kivédeni az akár hosszabb áramkimaradások problémáit.

Ez a törekvés persze nem újdonság, az Electrek szerzőjének kérdésére Musk már évekkel ezelőtt megerősítette, hogy naperőművekkel és akkumulátorokkal tervezik kiegészíteni a Supercharger állomásokat, egy Las Vegasban megvalósított napelemes SuC állomásról pedig már a villanyautósok.hu is beszámolt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.