KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

Nissan Charge alkalmazás egyszerűsíti út közben a töltést

A Nissan a Plugsurfing-gel együttműködve kifejlesztette a Nissan Charge alkalmazást, amely több mint 100 000 európai töltőpont egyszerűbb megtalálását, azokhoz útvonaltervezést, valamint a töltés elindítását teszi lehetővé a felhasználók számára, írja a Nissan sajtóközleménye.

Az Apple és Android mobiltelefonokon egyaránt elérhető alkalmazás minden új és használt Nissan Leaf tulajdonosa számára rendelkezésre áll. A töltőpontok autótípus, töltési sebesség és hozzáférési mód szerint szűrhetők, így a villanyautósok gyorsan és könnyedén megtalálhatják a számukra ideális töltőhelyet. Az alkalmazás navigációs lehetőséget is biztosít, a legfontosabb funkció azonban a töltés elindítása és leállítása az ezzel kompatibilis töltőállomásoknál.

A Nissan Charge alkalmazás a Nissan márkakereskedéseknél és partnereknél elhelyezkedő töltőpontokat is tartalmazza, így az applikáció felhasználói számára könnyű hozzáférést és versenyképest árakat kínál, ezzel is megkönnyítve a hosszú távú villanyautós utazásokat.

Az új Nissan Charge alkalmazás egyszerűbbé teszi az út közbeni töltőkeresést

Az alkalmazásban értékelhetők az egyes töltőpontok, amivel a többi felhasználót is segíthetjük az útvonal- és töltéstervezésben. A regisztrációhoz a Leaf tulajdonosnak egyszerűen le kell tölteni az ingyenes alkalmazást és létre kell hozni egy felhasználói fiókot. A regisztráció során az e-mail cím és jelszó megadásán kívül a jármű alvázszámát, érvényes bank- vagy hitelkártya adatokat, illetve PayPal fiókot is meg kell adni. Ezt követően töltők az alkalmazással vagy a weboldalon megrendelhető az ingyenes töltőkulcs indíthatók.

Helen Perry, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős vezetője elmondta: „A Nissan Charge alkalmazás egy újabb lépést jelent az elektromos autók zökkenőmentes használatához és az EV tulajdonosok felhasználói élményének javításához. Az alkalmazás egy érintőképernyőn keresztül kapcsolja össze a felhasználókat a töltőhálózattal és biztosít számukra minden szükséges információt a töltésekhez.”

Az új szolgáltatástól a Nissan azt reméli, hogy növeli majd a Nissan Leaf vonzerejét. A Nissan Charge alkalmazás Németországban és Olaszországban már jelenleg is elérhető. Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában, Luxemburgban, Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Portugáliában, Ausztriában, Svájcban, Norvégiában, Dániában, Svédországban, Finnországban, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában 2019-ben, illetve 2020-ban tervezik bevezetni a szolgáltatást.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.