Villanyautosok.hu 2019

Az már talán nem meglepő, hogy a zöld rendszámos autók terjedéséhez hasonlóan a Villanyautosok.hu olvasottsága is folyamatosan nő, de az talán igen, hogy tavaly, 2019-ben az oldal olvasottsága nagyobb mértékben bővült, mint a környezetkímélő autók állománya. Az olvasók száma 2018-hoz hasonlóan 2019-ben is megduplázódott, és ezt követte oldalszám növekedés is.

 

Duplázódó olvasottság

A havi egyedi olvasószám az év első felében egyszer sem tudott 100 ezer főlé emelkedni, de ahogy júniusban áttörte ezt a lélektani határt, a megállíthatatlan növekedésnek indult. Novemberben már több mint 183 ezer olvasónk volt, ami decemberben csak a karácsony és a két ünnep közötti uborkaszezon miatt csökkent 160 ezerre.Egész évet tekintve így is több mint 1 millió egyedi olvasót mért az oldalon a Google Analytics, ami 110%-os növekedés a 2018-as adathoz képest.

A visszatérő olvasók aránya is nőtt egy kicsit, így már az olvasók 23%-át sorolhatjuk ebbe a kategóriába. Oldalletöltések tekintetében is bőven megvolt a duplázás, hiszen a 4,9 millió 2,2-szerese az egy évvel korábbi értéknek.

Hirdetők

2029-ben az elektromobilitás terjedésében szerepet vállaló cégek közül több is felismerte a Villanyautósok.hu szerepét a jövő villanyautósainak tájékoztatásában, és az oldallal együttműködve segíthettük egymást ezen a téren. Így szinte egész évben hirdetőnk volt az Optimum Way, az AGT Gyorstöltők és a Tesla Élményvezetés, de egy-egy rövidebb időszakra csatlakozott hozzánk a Nissan, a Solar Kit, a BookMyCharging, a Mobiliti, az E.ON és egy Tesla Model S bérlést kínáló szolgáltató is. Köszönjük nekik, hogy támogatták a munkánkat!

Közösség

Sajnos 2019-ben megszűnt a Villanyautósok Közössége alatt a Google+ platform, amit még nem sikerült megfelelő módon pótolni. A kommunikációt egyelőre a hírlevelek, a Facebook csoportok és a hírek illetve cikkek alatt elérhető hozzászólás blokk biztosítja. Ma már nem ritka, hogy egy-egy anyagunk alatt komoly beszélgetések alakulnak ki 100-150 hozzászólással, ami egyedülálló az elektromobilitással foglalkozó magyar weboldalak között.

A Villanyautós tippek és kérdések csoport 2019. végére 9 ezernél is több taggal nem csak a legnagyobb elektromos autókkal foglalkozó közösség lett a Facebook magyar szegletében, de a legdinamikusabban fejlődő és a legaktívabb is. Hasonlóan dinamikusan nő a kimondottan a Teslával foglalkozó közösség a Tesla Klub Magyarország is. Akik csak a híreinket szeretnék követni, ők többnyire a Villanyautósok Facebook oldalra iratkoznak fel, amit már 25,5 ezren kedvelnek (és összesen 26 ezren követnek). A Villanyautosok.hu anyagai ezen kívül elérhetők Twitteren, és 2020-ban elkezdjük használatba venni az Instagram fiókunkat is.

Podcast

2019 őszén egy számunkra új formátummal, a podcast készítéssel is elkezdtünk kísérletezni. Heti rendszerességgel ülünk össze hárman a szerkesztőségben egy Villanyórára, hogy beszélgessünk az aktuális villanyautós témákról, illetve bármiről, ami eszünkbe jut. Az adások a weboldal mellett elérhetők a népszerű podcast applikációkban is, így az adásoknak hamar ezres nagyságrendű hallgatósága lett. Az oldal törzs olvasótábora mellett ezzel a formátummal olyan érdeklődőkhöz is eljutunk, akik inkább utazás közben, autóban vagy tömegközlekedésen érnek rá a tartalomfogyasztásra.

Ezúton kívánunk minden kedves olvasónknak boldog, békés új évet!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.