Hamarosan épülhet a legnagyobb amerikai naperőmű

Hamarosan megkaphatja a jóváhagyást az Egyesült Államok legnagyobb, Gemini néven Nevada államban egymilliárd dollárból épülő napelemes erőműve. A  7100 hektáros területen elterülő naperőmű maximum 690 megawatt teljesítményre lesz képes, és egy legalább 380 MWh-s akkumulátoros energiatároló egészíti majd ki. Az új napelemes beruházás megelőzi majd az eddigi legnagyobb, 579 MW teljesítményű napelem farmot.

Nevada Solar (forrás: Electrek)

Az új erőmű területe a Nevadai sivatagban  szövetségi tulajdonban van, ezért van szükség az Egyesült Államok kormányának jóváhagyására is. A megtermelt energiát a következő 25 évben 38,44 dollár/MWh áron az NV Energy fogja átvenni. Az új erőmű 2023 decemberére készülhet el.

Steve Sisolak, Nevada kormányzója 2019-ben aláírt egy törvényjavaslatot, amely előírja, hogy a közüzemi szolgáltatók 2030-ra az elektromos energiának legalább felét zöld energiaforrásokból szerezzék be, 2050-re pedig a 100%-os célt tűzte ki, írja az Electrek.

EZT OLVASTAD MÁR?  A Tesla 8 év alatt visszafizetheti a Powerwall árát

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.