Új töltőoszlopot mutatott be az EVBox

Új elektromosautó-töltőt mutatott be az EVBox a jelenleg is zajló CES Las Vegas-i kiállításon, így a nagyvilágban kalandozó villanyautósok hamarosan már a holland cég Troniq 100 modelljével is találkozhatnak a töltőállomásokon. A töltőgyártó vállalatok a lehető legnagyobb töltési teljesítményért folyó versenyének idejében ezen új berendezés 100 kW-ja kevésnek tűnhet, a cél azonban most éppen egy olyan termék létrehozása volt, amely megfelelő alternatívát kínál az 50 kW-ot már keveslő, de a 350 kW-os villámtöltőt drágálló és feleslegesnek tartó telepítők számára.

Balra: EVBox Troniq 100, Jobbra: EVBox Ultroniq

Ráadásul 500 amperrel működő, 350 kW-ot nyújtó villámtöltője már az EVBoxnak is van, mégpedig az Ultroniq, mely most egy megújult dizájnnal mutatkozott be a Troniq 100 mellett: nagyobb lett az érintőképernyő, hogy a felhasználók könnyebben eligazodhassanak a felületen, valamint lejjebb is került, hogy a tolószékesek számára is hozzáférjenek – ezt a célt szolgálja a kijelző alatt elhelyezett töltőfej-tartó is. Hogy a kábeleket ne kelljen folyton kerülgetni, és ne szenvedjenek kárt, mindkét töltőállomás használat után magától visszahúzza őket. A frissített 350 kW-os Ultroniq 2020 harmadik negyedévétől lesz globálisan elérhető, míg a Troniq megvásárlására már egy negyedévvel korábban lehetőség nyílik. Árakat egyelőre nem tett közzé az EVBox.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.