Főoldal » elektromos autó » Ősszel kiderül, berobban-e a villanyautó-piacra a Lucid

Ősszel kiderül, berobban-e a villanyautó-piacra a Lucid

Szeptember 9-én bemutatja az Air nevet viselő luxusszedánjának sorozatgyártásba szánt változatát a Lucid Motors, a koncepcióhoz képest megújult specifikációk mellett a start-up a konfigurációs lehetőségeket, a vételárat, valamint a gyártás részleteit is bejelenti, továbbá egy némileg frissített dizájnnak is szemtanúi lehetünk.

Az elbűvölő megjelenésű villanyautó premierjének eredetileg az áprilisi New York-i Autószalon adott volna otthont, ám amikor kiderült, hogy ezt a koronavírus-járvány miatt nem lehet megtartani, Peter Rawlinson, a Lucid vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy ragaszkodik a személyes bemutatóhoz, így az Air a rendezvény új időpontjában, augusztus végén kerül bemutatása. Azóta viszont kiderült, hogy az autószalon legközelebb csak 2021 áprilisában nyitja meg kapuit, a Lucid pedig kénytelen lesz online lerántani a leplet első modelljéről, így nem teljesen világos, hogy miért kell erre öt hónapot várni az eredeti időponthoz képest.

A kaliforniai cég az első autógyártó szeretett volna lenni 400 mérföld feletti hatótávú villanyautóval a piacon, és április elején már meg is mutatták, hogy erre tényleg képesek a prototípusai. Erről azóta lecsúszott a Lucid, miután a Tesla Model S legújabb változata az EPA teszten 402 mérföldet ment egy töltéssel. Ez egy kisebb pofon a Lucid marketingcsapatának, de az Air még mindig képes lehet valami újat hozni a piacra, például a 900V-os akkumulátor-rendszerrel.

A Lucid arizonai gyára jelenleg is épül, és a tervek szerint az év végére befejeződik az építkezés első szakasza, mellyel megkezdődhet az Air termelése. A közzétett képek azt mutatják, hogy két csarnok kívülről már elkészült, és a vállalat állítólag már a gyártóberendezéseket teszteli az épületben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.