Szeptembertől jelentősen drágul a Maingau kártya használata

Tavasszal, néhány hónappal az Ionity 280 Ft/kWh árazásának bevezetését követően örömmel számoltunk be a Maingau barátságos, 35 cent/kWh (+5-20 cent roaming díj) tarifájáról, amely nem csak Európa rengeteg 50 kW teljesítményű villámtöltőjén, de az akár 350 kW-ra képes Ionity töltőoszlopokon is érvényes volt. Abban reménykedtünk, hogy a német szolgáltató kedvező nagykereskedelmi szerződést kötött az Ionity-vel, így tartós lehet a kedvezményes ár. Sajnos úgy tűnik, hogy azoknak volt igaza, akik arra fogadtak, hogy minden egyes Ionity töltés komoly veszteséget jelent a szolgáltató számára.

A mai napon a regisztrált felhasználókat hírlevélben tájékoztatták a 2020 szeptember elsejétől érvényes új árakról, melyek szerint a Németországban érvényes alapárak és a roaming felárak egyaránt kis mértékben, az Ionity árak pedig több mint kétszeresére emelkednek. Mivel a koronavírust követő gazdasági visszaesés hatásainak csökkentése érdekében Németországban év végéig 16%-ra csökkentették az általános forgalmi adót, január elsejétől egy további kisebb áremelkedésre számíthatunk.

Maingau árak 2020 szeptember 1-től

Szeptembertől tehát nem használhatjuk tovább féláron a hazai Ionity töltőket a Maingau kártyájával, a töltés egész Európában 73,11 cent lesz, azaz körülbelül 10%-kal lesz olcsóbb, mint az Ionity saját  applikációval (280 Ft). Ezen felül a Maingau további előnye, hogy nem zárolnak minden töltésindításnál néhány napra 27 000 forintot a bankkártyánkon, valamint az okostelefon nyomkodása helyett a kártyát az oszlophoz érintve azonnal indul a töltés.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.