Első fotókon a hétüléses elektromos Volkswagen

Napvilágot láttak a legelső kémfotók a Volkswagen hétüléses tisztán elektromos SUV-járól, melyet koncepció formában a 2019-ben bemutatott Roomzz vetített előre. Ahogyan az általában lenni szokott az ilyen lesifotóknál, a tesztautó erősen álcázva van, így a végleges dizájnelemeket még nem láthatjuk, leginkább a csendes, kipufogó nélküli hajtáslánc, valamint a jármű méretei árulkodtak arról, hogy a közelgő ID.6 járja az utakat. Mint a tanulmány neve is sugallja, ez lesz az eddigi legtágasabb elektromos VW, dimenzióit tekintve a hagyományos meghajtású palettában leginkább a Touareg dimenzióit követi, annál is több szabad hellyel az utastérben.

Forrás: InsideEVs

Habár egyelőre az ID.4 bemutatójára várunk, már az ID.6 előgyártása is megkezdődött Kínában, amely az Egyesült Államok mellett a villanyautó kulcspiaca lesz. Jürgen Stackmann szerint méreteiből adódóan Európában kevésbé lesz népszerű a három üléssoros szabadidő-autó, de ennek ellenére itt is értékesítésre kerül az ID.3 ferdehátú, ID. 4 SUV, és az ID.5 kombi mellett a MEB padlólemezes családban.

Az ID.6 Kínában már a jövő évben megjelenik, Európában pedig várhatóan 2022-től lesz elérhető.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.