Jövőre jön az elektromos Opel Movano

2021-ben az Opel Movano is megjelenik tisztán elektromos meghajtással, ezt a vállalat vezérigazgatója jelentette be a múlt héten egy berlini konferencián. Michael Lohscheller hozzátette, hogy ez annak a stratégiának a része, amely a jövő év végére a teljes kereskedelmi célú járműportfólió számára hozni fog elektromos változatot, 2024-re pedig a márka valamennyi modelljét elérhetővé teszi valamilyen elektromosított hajtáslánccal.

„A villamosítás különösen fontos a könnyű kereskedelmi járművek szegmensében. Akár utolsó mérföldes kiszállításhoz, akár mesteremberek számára, a Comboóval, Vivaróval, és a Movanóval számos változatban kínálunk zéró kibocsátású opciót vásárlóinknak a városközpontokba” – mondta az igazgató. A teljesen villanyos Vivaro-e már rendelhető, és kiszállítása októberben indul, az elektromosított Combo pedig a jövő évben kerül a kereskedésekbe. A Movanóval kapcsolatosan műszaki adatokat még nem osztott meg az Opel, de bizonyára hasonló specifikációkra és méretváltozatokra számíthatunk, mint amit a Peugeot e-Boxernél és a Citroën ë-Jumpernél láthattunk.

A személyautók között legközelebb a Zafira-e Life lép be a kínálatba a Corsa-e és a Grandland X PHEV mellé, majd 2021 elején a Mokka is megvásárolható lesz. Villanymotort kap továbbá az Opel Combo Life is, és jövőre már az új Astrának is lesz valamilyen elektromosított verziója.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.