Herbert Diess is kipróbálta a Model Y-t

Az elmúlt napok egyik szenzációja a „titkos” Elon Musk – Herbert Diess találkozó volt. Tekintve, hogy Musk gyakran a Twitteren jelenti be a Telsa újdonságait, a VW igazgatója nem is köszönhette volna meg stílusosabban a látogatást amerikai kollégájának, mint a közösségi médiában. Diess a linkedin profilján osztotta meg a videót az ID.3 tesztvezetésről, és egy Porsche Taycan tesztre is meginvitálta Muskot. Egy későbbi hozzászólásból pedig azt is megtudhattuk, hogy Diess is kipróbálta a Tesla Model Y-t, talán épp az egyik közelmúltban Európába érkezett teszt példányt.

Herbert Diess és Frank Welsch Tesla Model Y tesztvezetésen (Fotó: Herbert Diess / linkedin)

Diess a Model Y tesztről egy fotót is megosztott, amelyen Frank Welsch társaságában áll az autó mellett, valamint elismerően nyilatkozott a Tesláról: „Ez az autó számos tekintetben (ha nem is mindenben) referencia számunkra. Ilyenek például a felhasználói élmény, a frissíthetőség, a vezetési jellemzők, a csúcsmodell teljesítménye, a töltőhálózat, a hatótávolság. Hatalmas előny, hogy a Model Y-t az alapoktól elektromos autónak tervezték, ahogy az ID.3-mat is. Sok versenytársunk még mindig a hagyományos autókhoz tervezett platformját használja, melynek eredményeképp nem lesz tökéletes az elektromos autójuk.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.