Így segít formában maradni a Hyundai új villanyautója

A vadonatúj Hyundai IONIQ 5 egyik hasznosnak ígérkező tulajdonsága a V2L (Vehicle-to-Load) képesség, ami annyit jelent, hogy az autó hátsó ülései alatt található konnektorról, illetve a Type 2 töltőcsatlakozóba illeszthető adapterről külső elektromos berendezéseket is üzemeltethetünk akár 3,6 kW teljesítménnyel. Bizonyára mindenki tudna említeni olyan helyzetet, ahol jól jönne neki ez a funkció – a Hyundai marketingeseinek egy formabontó edzés jutott eszükbe a Chelsea F.C. sztárjaival, ahol a labdakilövő gépeket a villanyautó rendszere üzemelteti.

Habár a Vehicle-to-Load technológia nem szükségszerűen arra lett kitalálva, hogy formában tartsa a focistákat a pályán, jól mutatja, hogy mennyire változatos és praktikus tud lenni az autósok számára – magyarázta a Hyundai Motor UK vezető igazgatója. A londoni futballklubbal való közös edzés volt a legelső alkalom, hogy az IONIQ 5 brit földre utazott.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.