Breaking: villanyautót fognak gyártani Kecskeméten!

Elképesztően fontos mérföldkőhöz érkezett a magyar autóipar: a Mercedes-Benz a mai sajtóközleményében bejelentette, hogy a kecskeméti létesítményében fogja gyártani a vadonatúj EQB-t, így ez lesz a legelső tisztán elektromos autómodell, mely hazánkban készülhet. A kompakt SUV a világpiacra készül majd nálunk 2021 őszétől, ezzel párhuzamosan pedig Pekingben is elindul a termelése a kínai vásárlók számára.

A kecskeméti üzem és az alkalmazottak felkészítése már megkezdődött, mint ahogyan az MTI, és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter is beszámolt róla, a létesítmény bővítése 50 milliárd forint értékű beruházást képvisel, amihez a magyar kormány 15 milliárd forintos támogatást biztosít. Ennek köszönhetően több mint 4400 munkahely jövője válik betonbiztossá, a közvetett munkahelyek számáról már nem is beszélve – írja a miniszter a Facebook-oldalán, ahol a teljes sajtótájékoztató megtekinthető.

Forrás: Szijjártó Péter/ Facebook

Kecskeméten készül jelenleg a plug-in hibrid CLA és CLA Shooting Brake is, valamint hamarosan az A osztály konnektoros hibrid változata is, mely a németországi Rastatt városában is gyártósorra kerül.

„A Mercedes kecskeméti gyára tehát belsőégésű, hibrid és elektromos autók gyártására is képes lesz. Ez azt jelenti, hogy akármilyen irányba is megy a világ autóipara, akármilyen ütemben is, a kecskeméti gyár és a kecskeméti gyártás sorsa immáron biztosított” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Forrás: Szijjártó Péter/ Facebook

A GLB terepjáró villanyos testvéreként érkező EQB premierjére a jövő év elején kerül sor.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.