Főoldal » elektromos autó » Új együttműködés segíti a hazai elektromobilitást

Új együttműködés segíti a hazai elektromobilitást

Stratégiai együttműködés keretein belül hangolja össze az elektromobilitási szolgáltatásait az ALTEO és az AutoWallis azzal a céllal, hogy közös erővel ösztönözzék a hazai elektromosautó-használat, és összességében a környezetbarát mobilitási megoldások terjedését Magyarországon.

Az Európa 14 országában működő, gépjármű- és alkatrész-kereskedelemmel, szervizszolgáltatásokkal, valamint gépjárműkölcsönzéssel foglalkozó AutoWallis vezérigazgatója, Ormosy Gábor kiemelte, hogy az AutoWallis Csoport Kiskereskedelmi Üzletága 2020-ban közel 1000 darab elektromos, illetve hibrid gépjárművet adott el a Csoport által lefedett országokban, mely azt mutatja, hogy a vásárlók egyre nyitottabbak a zöld technológiákra.

ALTEO töltő Leányfalun, Forrás: ALTEO

A tegnap közzétett legfrissebb adatok a zöld rendszámos autók regisztrációiról pedig arról árulkodnak, hogy Magyarországon is népszerűek a környezetkímélő autók, hiszen 1168 újonnan forgalomba helyezett darabbal az idei év eddigi legerősebb hónapját zárták a hálózatról tölthető modellek.

Az ALTEO e-mobilitási üzletágának vezetője, Novotny Dénes szerint fontos, hogy ezt a bővülést a töltési infrastruktúra is kövesse, ehhez az ALTE-GO kínál fenntartható megoldásokat. Az ALTEO és az AutoWallis a töltési infrastruktúra fejlesztésével, valamint az elektromos autók forgalmazásának további erősítésével segíti majd a piac fejlődését, de a megállapodás kiterjed arra is, hogy az AutoWallis Csoport gépjármű-kereskedéseinek és szervizeinek az ALTEO saját, többségében megújuló alapú energiatermeléséből származó villamosenergiát biztosít.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.