Lenyűgöző, milyen lazán mássza meg a meredek sziklafalat a Rivian SUV-ja

A Rivian megrendelőit sok csalódás érte már az R1T és az R1S elektromos modellek gyártásának többszöri elhalasztása miatt, de mindezt hamar elfelejtik majd a vásárlók, amikor végre kivihetik autójukat egy kis off-road mulatságra. Villanyautóinak fejlesztésekor a kaliforniai start-up mérnökei különös figyelmet fordítottak arra, hogy a járművek mindenféle terepviszonnyal elboldoguljanak, és a vevők bátran kimozduljanak a városok határain kívülre, kihasználva az autók vadkempingezéshez tervezett további látványos funkcióit.

A cég mutatott már néhány lenyűgöző felvételt a Rivian terepképességeiről, és a legutóbbi videó sem okoz csalódást, amiben azt láthatjuk, mennyire egyszerűen hajt fel az R1S SUV egy sziklatömb meredek oldalán. Semmi lendület, csak 562 kW teljesítmény és 1120 Nm nyomaték, és máris bőgő motor nélkül, csendben, csupán minimális kerékcsikorgással az emelkedő tetején van a sportterepjáró.

A vállalat honlapja szerint az R1S Launch Edition kiszállítása 2022 januárjában kezdődik az Egyesült Államokban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.