Úgy néz ki, tényleg csak kínai Teslákat kapunk

Mint korábban már írtunk róla, valami egészen fura történik a Tesla európai kiszállításai kapcsán, ugyanis egyelőre úgy néz ki, egyetlen hajó sem indul Amerikából hozzánk, ellenben egyre nő a kínai flották száma.

Most egy elejtett mondat a Tesla negyedéves jelentésében azt sejteti, helyesnek bizonyult a feltételezésünk.

Kínai lesz, de nem fogod bánni

Minden tiszteletem a fremonti munkásoké, ők az OG crew, az eredeti bozótharcos csapat, akik végigcsinálták azt a keserves küzdelmet, amivel a Tesla egy pár ezres, tízezres, majd évi százezres gyártóból lassan a millió autó felé kacsingat. De, köztünk legyen mondva, teslás körökben nyílt titok, hogy a Sanghajban gyártott autók egyszerűen jobb minőségűek. Pont.

Tökéletesek az illesztések, nincs nyikorgás, mókolt szigszalagos rögzítés, hevenyészve odarakott ajtótömítés, és a festék minősége is kiváló az eddigi beszámolók szerint. Én személy szerint kifejezetten örülök neki, hogy minden jel szerint a Model 3-am kínai lesz.

Eddig azonban csak az LFP akkus SR+ Model 3 jött hozzánk az ázsiai országból, illetve most, Berlin csúszása miatt kapunk pár Model Y-t is, de ez minden bizonnyal egy átmeneti 6-9 hónapos kivétel csak. A Model 3 Long Range és Performance azonban eddig Amerikából jött. Most a Tesla negyedéves jelentésében azonban el volt ejtve egy mondat, ami azt jelzi, ennek vége.

Mint a fenti részleten látszik, a Tesla azt mondja, hogy az amerikai kereslet növekedése és a globális költségoptimalizáció miatt, mostantól a Giga Sanghaj a cég elsődleges exportgyára. Magyarul: Fremont mostantól Észak-Amerikának gyárt csak, mindenki más pedig Kínából kapja az autóit. Azt már korábban felfedeztük, hogy a jobbkormányos kocsik gyártása átkerült ide, ami logikus is, hiszen a briteken kívül minden olyan Tesla-piac, ahová ilyen verzió kell, Ázsiában van – az Egyesült Királyság pedig pont félúton található, tehát nekik szinte mindegy.

Természetesen ez csak a Model 3-ra, és Berlin indulásáig az Y-ra igaz. A Model S és X, illetve ha elkészül végre, akkor a Roadster, a Semi és a Cybertruck mind kizárólag Amerikában készülnek, és a kis darabszám miatt ez valószínűleg nem is fog változni. (A Cybertruck természetesen nem kis darabszámú, de ha egyáltalán eljön Európába, akkor itt nyilván egy rétegtermék lesz Amerikához képest).

A legfrissebb internetes hírek szerint azonban a most érkező Long Range Model 3-ak között még lesz olyan, amelyik a korábbi, 77 kWh-s LG-cellás akkupakkal érkezik, ezért a vállalat 2000 euró kedvezménnyel adja azokat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.