Minden 5. busz elektromos lesz Pécsen

Egy évvel ezelőtt, 2020. július 31-én adták át Pécsen az első 10 elektromos buszt, melyeket egy 1,7 milliárd forintos, a buszok töltésére, kiszolgálására alkalmas garázs építését is magában foglaló európai uniós pályázati támogatásból vásároltak meg. Az utazóközönség és a város egyaránt megkedvelte a környezetbarát járműveket, melyekhez jövő év elején újabb nyolc, tisztán elektromos meghajtású busz érkezik majd.

Fotó: tukebusz.hu

Az új buszok finanszírozását a Zöld Busz Program csaknem 1,2 milliárd forintos pályázata segíti. Ruzsa Csaba, a város külsős alpolgármestere az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint elmondta, hogy a beszerzés után a pécsi közösségi közlekedésben naponta részt vevő buszok mintegy húsz százaléka tisztán elektromos meghajtású lesz, ami „jelentősen éreztetni fogja a hatását a pécsi levegő minőségében is”.

Címlapkép: Facebook / Tüke Busz

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.