Erre a hétre is jut egy új TEApont

Nagyon felpörgött a TEA. elektromobilitás szolgáltató hálózatának bővítése, a múlt hét elején egy dupla töltős helyszínt kapcsoltak be Polgáron, a hét végére pedig a Balatonról hazafelé tartóknak, vagy arra közlekedőknek kellemes helyszínen, Kápolnásnyéken az AVIA benzinkúton készült el a szolgáltató legújabb töltőoszlopa.

Egy benzinkút területén elhelyezett töltőoszlop előnye, hogy töltés közben a mosdót is igénybe vehetik a villanyautósok és a shop kínálatából is vásárolni tudnak. Kápolnásnyéken ezen kívül a porszívó közvetlenül a töltőoszlop mellett található, így akár egy gyors takarítással is elüthetjük az időt, amíg a töltés befejezésére várakozunk. Az oszlop másik oldalán elhelyezkedő kézi mosót azonban töltés közben ne, inkább csak töltés előtt vagy után használjuk.

A töltő egyelőre maximum 25 kW teljesítményre képes a korlátozott elektromos tápellátás miatt, azonban már folyamatban van a hálózatbővítés, így még idén 50 kW-ra növekszik a DC töltési teljesítmény, és ezzel párhuzamosan akár 22 kW AC töltésre is lehetőség lesz.

A töltés indításához használhatjuk a TEA. mobiltelefonos alkalmazást (iOS és Android) vagy a szolgáltató bármelyik töltőoszlopnál korábban „betanított” RFID kártyát, de aki nem szeretne egy újabb applikációt telepíteni a mobiljára, elegendő, ha leolvassa a telefon kamerájával a töltőoszlopon lévő QR kódot és követi az utasításokat.

A töltési díj ahogy a polgári ipari parkban, egy hónapig ezen a helyszínen is nagyon kedvező, 2021. szeptember 6-ig 60 Ft/kWh (bevezető ár). Hasonló akciókért érdemes figyelni az oldalunkat, ugyanis hamarosan két további AVIA benzinkútra kerül 75 kW DC töltő, melyeknél az első ügyfelek szintén nagyon kedvező áron tölthetnek majd.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.