KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

Kifakadt a Volkswagen vezér a saját villanyautó töltőhálózatára

„Ez minden, csak nem prémium töltési élmény!” – írta Herbert Diess a Volkswagen vezérigazgatója az Ionity töltőszolgáltatásra, amelyben a német gyártónak a többi alapító taghoz hasonlóan 20%-os részesedése van.

Fotó: Herbert Diess / Linkedin

Diess a Bodeni tó és a Garda tó között tapasztalt töltési nehézségeket egy Volkswagen ID.3 PRO S modellel, igaz hozzátette, hogy ez a nagy hatótávolságú villanyautó óvatos vezetéssel akár töltés nélkül is alkalmas lenne a táv megtételére, különösen a nyaralóktól erős forgalomban.

Diess részletesebben is kifejtette az indulatos véleményét. Szerinte túlságosan kevés a 4 töltőoszlop egy töltőállomásom, különösen egy bevásárlóközpontnál, ahol rengetegen megállnak. Diess nem is tudott tölteni a kiszemelt helyszínen, mert mindegyik oszlop foglalt volt, ezért tovább haladt Trento felé. A következő Ionity állomáson már sikerült tölteni, bár ehhez is szerencse kellett. A 4 oszlopból itt kettő foglalt volt, egy pedig műszaki hibás, de egy még pont jutott Diessnek, ráadásul ezen a helyszínen sem WC, sem kávézó nincs.

Címlapkép: Herbert Diess / Linkedin

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.