auto
2024. 02. 26. hétfő

Dupla töltős helyszínnel bővült a TEA. hálózata

A TEA. szolgáltató az utóbbi időben rendszeresen érdekességgel örvendezteti meg az elektromos autó tulajdonosokat. Nemrégiben 75 kW teljesítményű töltőoszlopot helyeztek üzembe Budapesten, majd az ország egyik legnagyobb célállomás töltő szigetét adták át Miskolctapolcán, ahol egyszerre 10 autó tölthet. Ezúttal egy dupla töltőoszlopos helyszín jelent meg a hálózatban, azaz egy helyszínre kettő, 50 kW-os, mindhárom szabványt támogató villámtöltőt telepítettek.

A TEA. dupla töltője a polgári ipari parkban

Az új töltőállomás a polgári ipari parkban található, az M3 autópálya lehajtójától 2 kilométerre a 35. sz. főúttól 3 kilométerre, így leginkább a Debrecen vagy Nyíregyháza felé tartó villanyautósoknak jelent gyors és megbízható utántöltési lehetőséget. A dupla töltőoszlopnak köszönhetően egyszerre akár 4 jármű töltődhet, kettő az egyenáramú csatlakozókról (CHAdeMO vagy CCS), két további pedig az AC ágon (Type2). A DC csatlakozók maximális teljesítménye 50 kW (125 A), az AC ág pedig 43 kW maximális teljesítményre képes, így a régebbi Zoe tulajdonosok is számíthatnak villámtöltésre.

Az új töltők 2021. szeptember 3-ig bevezető áron, 60 Ft/kWh díjazás mellett vehetők igénybe. A töltés indításához elég leolvasni a mobiltelefonunkkal a töltőoszlopon lévő QR kódot és követni az utasításokat, de természetesen a TEA. mobiltelefonos applikáció (iOS és Android) vagy a szolgáltató bármelyik töltőoszlopnál már „betanított” RFID kártya egyaránt használható.

75 kW-os töltővel bővült a TEA. hálózata

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.