Főoldal » elektromos autó » Ez lenne az új Cybertruck?

Ez lenne az új Cybertruck?

A Tesla két éve, 2019 november végén mutatta be a Cybertruck prototípusát, és a legfrissebb hírek szerint a sorozatgyártás idén év végén, vagy jövő év elején indulhat.

A típus fejlesztése azonban az eltelt idő alatt is folyamatban volt.

Apró változások

Az interneten ma reggelre már több forrásból kezdtek terjedni a képek, amelyeken a Cybertruck legújabb prototípusa látható. Bár eget rengető változás nincs, a gyártásra készülvén több apróságban finomodott a dizájn.

Az egyik fő különbség, hogy a képen látható prototípus kapott egy hatalmas egykaros ablaktörlőt. Ez eléggé otrombán néz ki, de Musk korábban azt mondta, ez biztosan nem kerül gyártásba, viszont még gondolkodnak mi legyen a megoldás. Szerinte a legjobb az lenne, ha használaton kívül az ablaktörlő az első csomagtartóban pihenne, de ez túlzottan komplikált mechanikát igényelne. Látszik ezen kívül, hogy nincsenek kilincsek az ajtókon, azok valószínűleg vagy automatikusan, vagy valami érintőfelület használatával nyílnak majd. A Teslának mindig is elég sok baja volt a Model S motoros kilincseinek időtállóságával, az elpusztíthatatlan offroad autóként pozicionált Cybertrucknál ezek a hibák nagyon cikik lennének, arról nem beszélve, hogy így a gyártás is egyszerűbb és az ajtó is jobban ellenáll a víznek, pornak.

Eltűnt az első szélvédő tetejéről a LED csík is, viszont bal és jobb oldalon elöl a lökhárító felett nappali menetfény került a kocsira. Kaptunk feketére fújt visszapillantó tükröket is, de Musk szerint itt annyiról van szó, hogy az amerikai szabályozás szerint a gyártónak kötelező ezeket felszerelni, viszont a tulajdonos szabadon leszerelheti őket. Sokkal tradicionálisabbak lettek a kerekek is, a töltőnyílás pedig állítólag a bal hátsó kerékjárat mögötti helyről a kerékív burkolatába került.

A fenti videó pár hete készült a Tesla saját gyári próbapályáján és elvileg szintén ezt a változatot mutatja. Megfigyelők szerint a Cybertruck platója egy picit rövidebb lett, az üvegtető plató felőli oldalán pedig vastagabb a keresztmerevítő/burkolat. A méreteken állítólag azért faragtak egy hangyányit, mert félő volt, hogy még sok amerikai garázsba sem férne be az autó. Ugyanakkor makacsul tartja magát a hír, hogy tervben van egy kisebb Cybertruck gyártása is, amivel a nemzetközi piacokra készülhet a gyártó. Vannak olyan vélemények, hogy Európában több országban nem lenne elég a sima B jogsi a jelenlegi amerikai változat vezetéséhez.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.