220 millió forintos villámtöltés volt a Teslánál

Lehet, hogy szegény kínaiakon akarja a Tesla behozni, hogy Magyarországon jelenleg ingyenes a villámtöltés a vállalat oszlopain.

Persze valószínűbb, hogy tévedés történt.

Forrás: cnevpost.com

Tartsd meg az aprót, te…

Elég csúnya hibába futott bele egy kínai Tesla-tulajdonos, ami leginkább arra emlékeztet, amikor szökőévente egy-egy magyar áramszolgáltató számlázóprogramja egy acélöntöde éves energiaszámlájával örvendeztet meg valami kisnyugdíjast.

Emberünk a Weibo nevű kínai közösségi médián osztotta meg történetét, amit a cnevpost.com öltött számunkra értelmezhetőbb angol formába. A Model 3 tulajdonosa utoljára február 27-én használta 20 percig a Tesla saját villámtöltő-hálózatát, és ekkor még 2285 kilométernyi ingyenes töltés volt a számláján, amit korábban az ajánlási programmal gyűjtött. Március 5-én aztán nagyon meglepődött, amikor a kocsihoz tartozó alkalmazás arról tájékoztatta, hogy

le van tiltva a Superchargerekről, mert amellett, hogy lenullázta az ingyenes kilométereit, még felhalmozott 3.846.306 jüan tartozást is. Ez nagyjából 221 millió és pár tízezer forint – de aprópénzzel nem foglalkozunk.

A pórul járt teslás természetesen megkereste a gyártót, aki arról tájékoztatta, hegy egyes autóikon hibásan működik a fedélzeti rendszer, és dolgoznak a javításon. Valószínűleg az autógyártó sem gondolta komolyan, hogy ügyfelük húsz perc alatt 1.923.720 kWh-t töltött a 60 kWh-s akkuval szerelt autóba.

A címlapfotó forrása: SCMP

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.