Főoldal » elektromos autó » Amerikára összpontosít a Volkswagen

Amerikára összpontosít a Volkswagen

Az Európában tapasztalható ellátási nehézségek következtében a Volkswagen az amerikai piac felé fordul a kedvező növekedési kilátások, valamint a tevékenységét fenyegető geopolitikai kockázatok enyhítése érdekében, mondta Herbert Diess, a cég vezérigazgatója, a német Handelsblatt hírportálnak.

Az orosz-ukrán háború következtében a Volkswagen több gyáregységének ideiglenes leállítására kényszerült, így jelenleg nem gyártják a MEB-platformos tisztán elektromos modelleket Zwickauban sem.

A cég arra számít, hogy a háború valószínűleg sokáig terheli majd az európai üzleti életet. A jelenleg tapasztalt áremelkedés, valamint az energia- és alapanyag-ellátási, illetve beszállítási problémák csak a várható nehézségek előszelét jelzik. A korábban robbanásszerűen fejlődő kínai piacon is egyre több nehézséget tapasztalnak. Ezek a tényezők egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy az amerikai piacon erősítse jelenlétét a cég. Diess hozzátette, hogy a Volkswagennek világszerte szélesebb körben kell pozicionálnia magát.

Diess szerint az Egyesült Államokban sokkal jobbak a növekedési kilátások, mint Európában. A konkrét célok között szerepel a jelenlegi 4%-os piaci részesedés 10%-ra növelése. A Volkswagen tekintélyét a 2015-ös dízelbotrány alaposan megtépázta az USA-ban, az elektromobilitástól azonban komoly áttörést remélnek. Az ID-sorozat legújabb tagja, az ID.Buzz névre keresztelt mikrobusz amerikai piacra történő bevezetése és egy új akkumulátorgyár építése mellett azt is mérlegelik, hogy kifejlesztenek egy tisztán elektromos platós kisteherautót, lévén az amerikai piacon nagyon népszerű a pick-up kategória.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.