Főoldal » elektromosautó-töltés » Már 50 töltőből áll a TEA. villanyautó-töltő hálózata

Már 50 töltőből áll a TEA. villanyautó-töltő hálózata

Elkészült a TEA. 50. töltőoszlopa, amely egy 75 kW-os teljesítményű, CHAdeMO, CCS és Type2 csatlakozóval egyaránt ellátott AGT DC753M típusú töltőoszlop. Az új töltőt Budapesten, a Svábhegyen lévő Prima CBA parkolójába (1121 Budapest, Eötvös út 8.) telepítették. A töltőoszlop az üzlet sorompóval lezárt parkolóházában található, ezért töltésre csak nyitvatartási időben (hétköznapokon 06:00-20:00, szombaton 07:00-19:00, vasárnap 07:00-16:00 között) van lehetőség. A szolgáltató dolgozik azon, hogy a készülékhez való 24 órás hozzáférést biztosítani tudja a közeljövőben.

2020 szeptemberében számoltunk be a TEA. elektromobilitás szolgáltató első 50 kW-os DC töltőjének telepítéséről, amely Hajdószoboszlón, a cég székhelyének közelében készült el. Alig másfél év alatt, a nemrég Kaposváron és most Budapesten bekapcsolt töltőkkel már 50 oszlopra nőtt a cég hálózata, így jó úton haladnak az országos lefedettség felé. Az 50 és 75 kW-os villámtöltők mellett példaértékű célállomás töltőket is telepítenek, ilyen például az egyszerre 10 autót kiszolgálni képes AC töltőszigetet Miskolctapolcán az Ellipsum élményfürdő parkolójában, illetve hálózatukban három helyszínen (Eplényben a sípályánál, a Bakonyban a Sobri Jóska kalandparknál, illetve a Folly Arborétumnál) is megtalálható az egyedülálló, egyszerre 5 autót eltérő teljesítménnyel (3,6-22 kW) kiszolgálni képes AGT Public EcoSmart5 töltőoszlop. A cég hálózata jelenleg 12 db DC és 38 db AC töltőoszlopból áll.

A TEA. töltőállomásai Androidra és iOS-re egyaránt letölthető TEApont alkalmazásból, QR kóddal és RFID kártyával is indíthatók. A rendszeres felhasználóknak érdemes bérletet vásárolni, amellyel 10% kedvezményt kapnak a töltési díjból, ezen kívül a cég az elektromos autót használó taxisoknak is kedvezményt kínál.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.