Egyetlen rajz is segíthet a háborús menekülteken

Jótékonysági rajzpályázatot hirdet a Volvo Hungária Kft. és a Waberer’s cégcsoport olyan 18 éven aluliak részére, akik szívesen megmutatnák kreativitásukat, és közben a rászorulókon is segítenének. A Rajzold tovább! elnevezésű pályázaton a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy rajzolják le, hogyan képzelik el a jövő áruszállítását. A partnerek minden beérkezett pályamű után ötezer forinttal támogatják a Máltai Szeretetszolgálatot, amely az összegyűlt összeget a hazánkba érkező háborús menekült gyermekek jólétének elősegítésére fordítja majd. A rajzverseny legjobb alkotásai egy valódi Volvo szerelvény pótkocsiját és fülkéjét fogják díszíteni.

A rajzpályázat egyben a karbonsemlegesség fontosságát is hirdeti: A Volvo Trucks klímapolitikájának részét képezi, hogy 2040-re karbonsemlegessé váljon, ezen célkitűzéshez a magyarországi vállalat, a Volvo Hungária Kft., valamint partnere, a Waberer’s cégcsoport is hozzájárul: az elkövetkezendő években egyre több alternatív hajtásláncú járművet helyeznek forgalomba. Az ország első sorozatgyártású elektromos teherautója is egy Volvo FL típusú jármű lett, amit volt is szerencsénk kipróbálni.

A jövő áruszállítását bemutató rajzokat a www.rajzoldtovabb.hu weboldalon nyújthatják be a pályázók 2022. május 15-ig, ahol bővebb információt találhatnak az érdeklődők a rajzok beküldésének módjáról és a nyereményekről. Az eredményhirdetést május 29-én, gyereknapon tartják.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.